Concordia Residence

When the clients purchased their home, almost sight unseen, they knew it was for them, but wanted someone to help them explore the vision of what it could be with some bold moves.  THESIS Studio was retained and quickly brought JHL Design and Hammer & Hand on board the team, commencing a top-to-bottom redesign of the 1940’s era home near the Alberta Arts era.  Staying true to the home’s era and architectural typology, while integrating the client’s bold and eclectic design sensibility, the heart of the remodel is a large kitchen (replacing a former bedroom and bathroom) open to a generous living room with ornate marble mantle and a new sun-filled dining room addition with floor to ceiling windows and french doors.  Fully integrated Sub-zero appliances and a custom LaCanche range, a 10′ long custom walnut and brass bar-island, and a rich color scheme make the kitchen a chef’s and entertainer’s dream equally.  Upstairs a fully expanded second floor features a spacious master suite with separate tub room, resplendent in bold tile and eclectic finds such as an oversized ornate Moorish barn-door and claw-footed soaking tub.  Credit: In conjunction with JHL Design.  Photos by Haris Kenjar Photography